Pogoji uporabe

Design:
fotograf Zielona Góra

Pozycjonowanie stron

Pogoji uporabe

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Vrtnice Kodele

Upravitelj

Vrtnicekodele.si (v nadaljevanju "spletna trgovina") je spletna stran, katere lastnik in upravitelj je podjetje David Kodele s. p. (v nadaljevanju "ponudnik").

Ob prijavi v sistem spletne trgovine obiskovalec (v nadaljevanju "uporabnik") pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in kupcem.

Pogoji sodelovanja

Z uporabo te spletne strani se uporabnik strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Uporabnik je obvezan vnašati samo točne, resnične in ažurne podatke. Netočne in neresnične podatke bomo obravnavali kot zlorabo, in jo predali ustrezni pravni službi. Podatke pridobljene preko spletnih obrazcov in pri naročanju, bomo uporabili le v namene poslovanja podjetja David Kodele s.p. - Vrtnice Kodele.

Spletni katalog, artikli in cenik

Spletni katalog vsebuje aktualno ponudbo iz našega prodajnega programa s potrebnimi podatki.
Vse fotografije vrtnic so simbolične in ne zagotavljajo, da bo tudi vaša vrtnica povsem enaka.
Cene v ceniku so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo na dan naročila blaga.

Komunikacija in elektronska obvestila

Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnika pokliče na njegovo telefonsko številko ali mu pošlje elektronsko sporočilo v primeru, da je to potrebno za izvedbo naročila ali reševanje težav v povezavi z uporabnikom.

Ponudnik si pridržuje pravico uporabnike po e-pošti obveščati o novostih povezanih s ponudbo ali delovanjem spletne trgovine, vendar le v primeru, da temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Uporabnik se lahko kadarkoli prijavi ali odjavi od prejemanja e-obvestil na spletni strani (po prijavi v sistem), v rubriki Račun > e-novice.

NAROČILO BLAGA

Želeno blago uporabnik naroči elektronsko preko spletnega kataloga oz. naročilnice, preko e-poštnega naslova info@vrtnicekodele.si, ali preko telefona na podlagi cenika. Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu bodo shranjeni pri ponudniku. Pogodba se lahko sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oziroma naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali z uporabo spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite telefonsko (med delovnim časom) ali pa pošljete po elektronski pošti, v roku dveh ur od oddaje naročila.

KORAKI NAKUPA - SKLENITEV POGODBE ALI NAROČILA

Pred začetkom naročila se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik.
Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila.
Ko uporabnik v katalogu spletne trgovine najde artikel, ki ga želi naročiti, ga vstavi v košarico s klikom na gumb "v košaro".

Koraki nakupa iz košarice:

 • Uporabnik v košarici izbere količino artiklov katere želi naročiti, ter jih potrdi s klikom na gumb "na blagajno".
 • Uporabnik nato izbere naslov plačnika.
 • Uporabnik izbere naslov in način dostave.
 • Uporabnik izbere način plačila izbranega blaga.
 • Uporabnik potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, v nasprotnem primeru ni mogoče zaključiti naročila.
 • Uporabnik še zadnjič pred oddajo pregleda naročilo in ga potrdi s klikom na gumb "Potrdi naročilo".

Po zadnjem koraku je naročilo zaključeno in oddano. Po oddaji naročila dobi uporabnik elektronsko sporočilo s potrditvijo in podatki o naročilu.

Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena

Najkasneje v roku 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost naročenih sadik vrtnic ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poizkusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom "Naročilo potrjeno" nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

STATUS NAROČILA

Uporabnik si lahko kadarkoli ogleda status svojih oddanih naročil, po prijavi v spletno trgovino, v rubriki Račun > Zgodovina naročil.

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku dveh ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu.

DOBAVA / DOSTAVA BLAGA

Aktualne informacije o dostavi sadik se nahajajo na spletni strani v rubriki Informacije > Informacije o dostavi.

Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje sadike s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili. 

Kupcu naročeno blago dostavi ponudnikov izbrani servis za dostavo.

Cena dostave

Vsi stroški dostave ter stroški pakiranja se že obračunajo v postopku nakupovanja in se izpišejo v naročilnici/računu.

Možen je tudi osebni prevzem v poslovalnici ponudnika, v tem primeru odpadejo stroški distribucije.

Aktualni cenik dostave se nahaja na spletni strani v rubriki Informacije > Informacije o dostavi.

Stroški dostave so odvisni od sledečih dejavnikov:

 • teža naročenih sadik,
 • način plačila (v primeru plačila po povzetju se strošek dostave poviša za ceno pošiljanja po povzetju).

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe ali naročila in vrne prejete sadike. Uporabnik lahko o namenu vračila sadik ponudnika obvesti preko spletnega obrazca (ta se nahaja v Skrb za stranke > Vračila), preko elektronske pošte ali preko telefona. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora sadike vrniti prodajalcu nepoškodovanev originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo

VRAČILO KUPNINE

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino.

IZDAJA RAČUNA, SKLENITEV POGODBE IN PLAČILO BLAGA

Podjetje David Kodele s.p. izda račun za naročene sadike vrtnic. Naročene sadike kupec plača ob dostavi (po povzetju), ob osebnem prevzemu ali po predračunu. Naročene sadike vrtnic so v lasti podjetja David Kodele s.p. do plačila celotne kupnine.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja v Budanjah,
 • gotovino po povzetju ali
 • plačilo na tekoči račun spletne trgovine (plačilo po predračunu).

   

CENE IN NJIHOVA VELJAVNOST

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

PRAVNO OBVESTILO

Vsebine, objavljene na spletnih straneh www.vrtnicekodele.si, so last podjetja David Kodele s.p. in dobaviteljev. Podjetje David Kodele s.p. se bo trudilo, da bodo spletne vsebine točne in ažurne in ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti podjetje David Kodele s.p. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do informacij, njihove uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si podjetje David Kodele s.p. pridržuje pravico do sprememb vsebin brez predhodnega opozorila.

PRAVNO VARSTVO

Za ostale pogoje, ki niso navedeni v splošnih pogojih poslovanja, veljajo določila po veljavni ustrezni zakonodaji. 

Pomoč uporabnikom

Za vprašanja glede plačil, artiklov, reklamacij ter glede same trgovine nas lahko kontaktirate kadarkoli preko e-pošte, na naši telefonski številki pa vsak dan od 9. do 19. ure.

Email: info@vrtnicekodele.si

Telefon: 040 560 955

Sistem: OpenCart.
Vrtnice Kodele © 2019. Prevod: AT